Menu

SP Cerkno

Cerkno je od pomembnejših centrov v Sloveniji oddaljeno:
Ljubljana (Kranj) – Škofja Loka – Poljane – Gorenja vas – Hotavlje – Leskovica – SC Cerkno (55 km)
Iz Ljubljane oz. Kranja se odpeljemo do Škofje Loke, za Petrolovim bencinskim servisom zavijemo levo v Poljansko dolino, skozi Poljane v Gorenjo vas, kjer pri bencinski črpalki zavijemo levo proti Hotavljam. V Hotavljah zavijemo desno pri gostilni Lipan, potem pa skozi Kopačnico, Leskovico in Novake do spodnje postaje 6-sedežnice Počivalo.

Nova Gorica – Most na Soči – Cerkno – SC Cerkno 70 km
Po cesti ki vodi v Idrijo in naprej v Ljubljano, skozi Most na Soči do Želina. Tam levo v Cerkno, naravnost skozi vas Cerkno do konca doline kjer se cesta začne vzpenjati. Skozi vas Novaki do križišča, ki je označeno s tablami. Naravnost pridete na parkirišče spodnje postaje šestsedežnice POČIVALO, če zavijete levo pridete po vožnji čez hrib na parkirišče spodnje postaje štirisedežnice BRDO.

Koper – Logatec – Idrija – SC Cerkno 140 km
Po avtocesti do Logatca in potem proti Godoviču in Idriji. Od tu naprej proti Cerknu, ko pridete do Želina desno v Cerkno. Od tu dalje je opis poti enak kot za smučarje, ki prihajajo iz goriške smeri.

Ljubljana – Brezovica – Horjul – Lučine – Gorenja vas – Hotavlje – Leskovica – SC Cerkno 50 km
Iz Ljubljane se odpeljemo do Brezovice, kjer zavijemo proti Horjulu, potem pa naprej proti Lučinam in v Gorenjo vas, kjer pri bencinski črpalki zavijemo levo proti Hotavljam. V Hotavljah zavijemo desno pri gostilni Lipan, potem pa skozi Kopačnico, Leskovico in Novake do spodnje postaje 6-sedežnice Počivalo.

Ljubljana – Škofja Loka – Železniki – SC Cerkno 50 km
Iz Ljubljane se peljete do Škofje Loke. V Škofji Loki nadaljujete po cesti za Železnike skozi Železnike proti Zalemu Logu. Pred Zalim Logom je odcep, označen s tablo Smučarski Center Cerkno, kjer zavijete levo. Vozite venomer naravnost nekaj kilometrov do križišča, kjer zavije cesta, ki vodi na smučišče levo v hrib. Odcep je označen s tablo. Še nekaj vožnje navkreber in ste na parkirišču na spodnji postaji štirisedežnice BRDO.

O parku

Park je sestavljen iz treh sklopov.

Prvi sklop objektov za začetnike sestavljajo:

KIDS FLAT BOX, dolžine 3m
KIDS RAINBOW BOX , dolžine 3m
dve manjši skakalnici

Drugi sklop objektov za izkušene sestavljajo:

STRAIGHT BOX, dolžine 6m
SOFT BOW BOX, dolžine 6m
KINK BOX, dolžine 7m
DOUBLE TUBE, dolžine 7m

Tretji sklop je sestavljen iz dveh večjih skakalnic, ninty jump, desne stranice snežnega žleba in v izteku quarter pipe.

Za lažjo predstavo predvidene postavitve parka pa si oglejte 3D animacijo:

Postavitev objektov

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja